600g kaldt vann
100g sammalt hvete grov
100g Sammalt spelt
100g sammalt rug grov
100g havregryn
400g siktet hvete
Blandes i 2 min og hviler i 30 min
Blandes med 1/3 pk gjer
10g salt
100 g mandler
50g solsikkefrø
Eldes i 20 min
Hever i kjøleskapet natten over.
Deigen eltes godt igjennom og trilles til 14 boller. Rulles skiftevis i solsikkekjerner, sesamfrø og mel.
Brodene legges på bakeplate med bakepapir og hever under plast i ca en time til dobbelt størrelse.
Brødene snittes med en skarp kniv eller baberblad (ca 1/3 igjennom)
Settes i ovnen ved 180 grader.
Før døren lukkes kastes 1 dl vann i bunden av ovnen for å gi fukt.
Bakes i 45 min.
Til neste gang må jeg prøve 225 grader i 5 min hvor etter temp senkes til 180. Tror jeg får mere sprød skorpe da.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar