fredag 1. april 2011

600g kaldt vann
100g sammalt hvete grov
100g Sammalt spelt
100g sammalt rug grov
100g havregryn
400g siktet hvete

Blandes i 2 min og hviler i 30 min

Blandes med 1/3 pk gjer
10g salt
100 g mandler
50g solsikkefrø

Eldes i 20 min

Hever i kjøleskapet natten over.

Deigen eltes godt igjennom og trilles til 14 boller. Rulles skiftevis i solsikkekjerner, sesamfrø og mel.

Brodene legges på bakeplate med bakepapir og hever under plast i ca en time til dobbelt størrelse.

Brødene snittes med en skarp kniv eller baberblad (ca 1/3 igjennom)
Settes i ovnen ved 180 grader.
Før døren lukkes kastes 1 dl vann i bunden av ovnen for å gi fukt.
Bakes i 45 min.

Til neste gang må jeg prøve 225 grader i 5 min hvor etter temp senkes til 180. Tror jeg får mere sprød skorpe da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar