fredag 8. april 2011

Økologisk vs. Vanlig mel?

I dag har jeg købt inn 5 typer økologisk mel for at teste om der virkelig er forskel. Er det pengene verd å bake med økologisk? Der er bestemt forskel i pris! Først og fremmest var det en utfordring å få tak i økologisk mel. Først ICA supermarked - ikke meget økologi der, så gikk turen til en helsekost butikk. Masse økologi men ikke hvetemel... og til sist fandt jeg det jeg søkte på Meny.... Og måtte betale prisen for det...

bilde 2

Jeg lager to helt like deige med vanlig og økologisk mel:

500g kalt vann
100 grov sammalt rug
200 g sammalt hvete
500 g siktet hvete

Blandes sammen og hviler i 30 min

Til setter 1/3 pakke gjer
10 g salt

Eltes i ca 20 min til deigen er elastisk og settes i kjøleskapet natten over....

På morgenen deler jeg de to deigene i to og eldter og ruller til 6 boller av hver type.
Hever i halvanden time under plast og bakes i 25 min ved 225 grader.

bilde 1

bilde 2

bilde 3

Der er ingen tvivl om at der er mest smak i de økologiske boller. Duften er også helt anderledes og kraftig. De hever ikke så mye som vanlig mel, men er bestemt bedre. Men 4 gange bedre til prisen? Det er spørsmålet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar